Ontdek de Nederrijn

Ontdek Rivierenland waar water genoeg is!

Jachthaven Eiland van Maurik bevindt zicht in het hart van de Betuwe, te midden van het zogeheten Rivierenland. Zoals de naam Rivierenland al doet vermoeden, wordt Jachthaven Eiland van Maurik omringd door water én natuur! Jachthaven Eiland van Maurik ligt in een uiterwaarde van de Nederrijn, waardoor vele gezellige plaatsen binnen een handomdraai te bereiken zijn. 


De Nederrijn zorgt voor veel vaar- én kijkplezier

Behalve de mooie vaarroutes op de Nederrijn is er rondom de Nederrijn meer dan genoeg te beleven! Het landschap is namelijk zeer gevarieerd, omdat het zich tussen de vlakke Betuwe en de Utrechtse Heuvelrug bevindt. Tussen de vele strandjes, kribben en groene landschappen valt u van de ene in de andere verbazing. 

In de omgeving van Maurik bevinden zich tal van bossen op heuvels. Wat de omgeving nog unieker maakt zijn de twee stuwen die hier bij Driel en bij Amerongen te vinden zijn. U waant zicht hierdoor in een hele andere wereld! 

De Nederrijn heeft vrijwel altijd te maken met een heerlijke stroming, wat het varen erg aangenaam maakt. De overgang van de Nederrijn naar Lek ligt bij de aftakking van de Kromme Rijn, direct ten westen van Wijk bij Duurstede. 

Voor welke vaarroute gaat u?

Denk bijvoorbeeld aan een route naar Rhenen, Wageningen of Utrecht, maar ook Tiel en Wijk bij Duurstede zijn makkelijk te bereiken.

Via onderstaande knop kunt u zich alvast een beetje verdiepen in wat voor vaarroutes de Nederrijn u te bieden heeft. 

Omgevingskaart