Blauwe Vlag gecertificeerd!

Natuurlijk óók dit jaar weer de Blauwe Vlag

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 181 Blauwe Vlaggen toegekend, 124 jachthavens en 57 stranden. Als sinds jaar en dag heeft Jachthaven Eiland van Maurik het 'Blauwe vlag' keurmerk en ook dit jaar is dit keurmerk aan ons uitgereikt. We werken iedere dag hard om aan het Blauwe Vlag Keurmerk te kunnen (blijven) voldoen en zijn dan ook erg trots op het feit dat we het keurmerk dit jaar wederom mogen voeren. 
 

Veilige en schone jachthavens en stranden

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of onze jachthaven nog aan de vereisten voldoet.

Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk dat een onafhankelijke organisatie naar ons kijkt en onze Jachthaven de Blauwe Vlag certificering waard vindt. We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij we duurzaamheid, natuur en milieu erg belangrijk vinden. De criteria van de Blauwe Vlag vormen daarbij een goed instrumentarium. 

KMVK: KEURMERK MILIEU, VEILIGHEID & KWALITEIT

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Bent u benieuwd naar onze huidige ontwikkelingen of toekomstplannen? Klik dan hier.