​Laatste update 02-04-2020 10:05

Algemene Situatie

Jachthaven Eiland van Maurik houdt de ontwikkeling omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten. We houden nauw contact met de daarvoor aangewezen instanties en volgen de maatregelen van het RIVM, de GGD en de overheid. Op deze pagina zullen we de informatie en ons concrete stappenplan blijven actualiseren. Ook de beleidsmatige veranderingen zullen we hier plaatsen. Ons beleid passen we steeds aan op de actuele richtlijnen. 
   

Is Jachthaven Eiland van Maurik nog toegankelijk?

Ja, Jachthaven Eiland van Maurik is toegankelijk. Let hierbij wel op dat u zich aan de maatregelen van het RIVM houdt. Ook dient u de sociale contacten te minimaliseren en zoveel mogelijk op uw eigen vaartuig te blijven. We proberen het aantal gasten op onze receptie zo klein mogelijk te houden en hebben hier maatregelen voor getroffen. We verzoeken u vriendelijk ons te bellen in plaats van langs te komen. 
 

Welke maatregelen neemt Jachthaven Eiland van Maurik om verspreiding te voorkomen?

Wij volgen ten eerste het landelijke beleid en houden ons personeel thuis wanneer ze (lichte) verkoudheidsklachten of erger krijgen. Ook zorgen wij ervoor dat de sociale contacten met anderen tot een minimum worden beperkt en de (hand)hygiëne wordt gewaarborgd. Op de receptie werken wij met één persoon aan de balie. De overige personeelsleden werken back-office. Verder volgen wij de maatregelen van het RIVM. Vanaf 27 maart 2020 zouden wij onze faciliteiten weer openen. In het kader van het minimaliseren van sociale contacten zal de horeca, het zwembad en de indoor speelhal tot tenminste 6 april 2020 gesloten zijn op het nabijgelegen Vakantiepark Eiland van Maurik. Ook bieden wij tot nader bericht geen animatie aan. Wel zullen onze horecamaaltijden van Snackplaza Avontura en het pannenkoekenhuis afgehaald kunnen worden en wellicht gaan we deze ook bezorgen op ons park. De receptie, winkel en fietsverhuur zijn geopend. Het aantal personen die tegelijkertijd de receptie en winkel kunnen betreden zullen we beperken tot een minimum.
 
Tot slot roepen ook wij u op om zoveel mogelijk thuis te blijven. 
Als u toch naar de haven/boot komt:
- Spreid uw bezoek zo veel mogelijk over de week
- Gebruik 'daluren'
- Eenmaal op de haven gaat u zo direct mogelijk naar de boot
- Wijk op de steiger voor elkaar uit door even op een vingerpier te stappen
- Vermijd dat er teveel mensen tegelijkertijd op één plek zijn
- Bij Corona-achtige klachten van u of uw huisgenoten komt u uiteraard niet naar de haven

Om extra drukte te voorkomen hebben we besloten dat onze jachthavens gesloten zijn voor nieuwe passanten.
  
LET OP Ook op jachthavens wordt gecontroleerd en gehandhaaft. Het is dus niet ondenkbaar dat de autoriteiten havens sluiten bij te veel drukte.​
 

Welke maatregelen hanteert Jachthaven Eiland van Maurik omtrent de sanitairgebouwen?

Op 31 maart 2020 hebben wij te horen gekregen dat de sanitairgebouwen op last van de overheid per direct gesloten moeten worden. Dit betekent dat u gebruik dient te maken van uw eigen sanitaire voorzieningen. Ook het gebruik van de afstort voor het legen van uw chemische toilet is helaas niet toegestaan. Deze maatregelen duren vooralsnog tot 28 april 2020
     
Voor meer informatie over het Coronavirus verwijzen wij u naar de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus
 
Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.